Uw ERP pakket: dé centrale motor van uw bedrijf

Als u voor 100% efficient wilt werken, hebt u een globaal overzicht nodig van wat er zich in uw bedrijf afspeelt, en dit op alle vlakken. Bovendien wilt u dat alle afdelingen van uw firma aan elkaar gekoppeld zijn. En u bent op zoek naar een IT-oplossing in de hout- of metaalsector? Een ERP pakket is dan dé oplossing voor u.

Wat doet een ERP pakket voor u?
ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Met andere woorden: alle bronnen die er nodig zijn voor het optimaal functioneren van uw volledig productie worden gestuurd door het ERP pakket. In de houtsector worden onder andere uw productieprocessen aangestuurd door uw ERP pakket. Denk bijvoorbeeld aan het vervaardigen van kasten zoals dressings en kleerkasten, trappen en dergelijke meer. In de metaalsector stuurt het ERP pakket uw productieproces en uw machines aan.
Voor deze processen is er volgende software ontwikkeld:
Ridder IQ, Ridder IQ Slim, Proteurs, Plan-de-campagne, Trimergo T2
Voor het ontwerpen en vervaardigen van goederen in de maakindustrie werden volgende CAD/CAM oplossingen ontwikkeld:
Isom IX, Alphacam, Topsolid, Topolid wood, APM+ 

Uw ERP pakket: een geïntegreerd pakket
Het ERP pakket beheert niet enkel uw productie. Het staat ook in verbinding met andere afdelingen binnen uw bedrijf. Denk aan mogelijkheden zoals:

  • Facturatie: van zodra een bestelling is afgewerkt en geleverd, wordt het automatisch gefactureerd aan de klant.
  • Database van klanten en leveranciers. De ERP software beheert alle gegevens van uw klanten en leveranciers. Zo heeft u altijd een overzicht van de stand van zaken.
  • Uw klanten hebben toegang tot een gedeelte van uw productieproces en kunnen op elk moment de stand van zaken van hun bestellingen nakijken. Ze kunnen ook uw algemene voorraad raadplegen.
  • Uw afdeling sales krijgt toegang tot de klanten die hen zijn toegewezen. Zo kunnen ze betere verkoopgesprekken voeren.
  • Medewerkers van het onthaal krijgen info over uw klanten. Bij elk contact met uw firma worden ze op de gepaste manier benaderd.
  • U geeft in het ERP systeem aan elke medewerker toegang tot die gedeeltes van het pakket die u zelf bepaalt.

Het voordeel van een geïntegreerd ERP systeem
Het grote voordeel van deze ERP software is dat het een kant-en-klaar pakket is. U kunt, mits een paar specifieke installaties, onmiddellijk aan de slag. Door de jarenlange ervaring zijn de ontwerpers gekomen tot een totaalpakket dat gebruiksvriendelijk is. Zo kunnen bijvoorbeeld uw medewerkers de verschillende schermen naar eigen voorkeur instellen. Het hele systeem is één centrale database. Dit heeft tot gevolg dat er bijvoorbeeld slechts éénmaal de gegevens van de klanten of de leveranciers moeten ingevoerd worden, en ze zijn voor iedereen beschikbaar. De kans op fouten of dubbel werk wordt hiermee heel erg klein. Een ander voordeel is dat de gegevens 24/7 beschikbaar zijn. ‘Kennis is macht’ is hier van toepassing: hoe meer u op de hoogte bent, hoe beter u uw bedrijf kunt runnen.