+32 (0)52 57 88 44

Is een ERP-systeem voor projectmatig werkende productiebedrijven iets voor u?

Werkt u binnen uw bedrijf met projecten waarbij er telkens opnieuw wijzigingen zijn of waarbij een nieuw project wordt opgestart terwijl het andere misschien nog niet volledig is afgewerkt? Hoe krijgt u het nu voor elkaar om alles in goede banen te leiden? Als u alle facetten van uw productie, van de offerte tot de oplevering, in kaart zou brengen, moet u dan niet stiekem toegeven dat het beter kan? Dit vonden de ontwerpers van een ERP-systeem voor projectmatig werkende productiebedrijven ook. Lees hier hoe dit type van ERP een oplossing voor u biedt!

Vanwaar de nood voor een ERP-systeem voor projectmatig werkende productiebedrijven?

De conventionele ERP-systemen zijn ontwikkeld vanuit de visie van de logistiek: ‘engineer-to-order’ of ‘make-to-order’ genoemd. Hierbij draait het om ontwikkelen, grondstoffen inkopen en produceren. Dit is uiteraard voldoende als het gaat om maakindustrie waarbij telkens opnieuw dezelfde producten worden geproduceerd.
Als u deze conventionele ERP-systemen echter zou gebruiken voor een productie die regelmatig afwijkt van de standaard, dan komt u gegarandeerd in de problemen. Binnen de kortste keren ontstaan er ‘eilanden’ rondom uw ERP-systeem waarbij elke betrokken partij zijn eigen excel-tabellen, word-documenten of andere tools zal ontwikkelen. Dit is fataal voor een optimale communicatie binnen uw bedrijf. Informatie wordt niet op tijd of verkeerd doorgegeven, er worden geen extra bestellingen gedaan waar het nodig is, er wordt geen extra personeel aangeworven in drukke momenten of er gebeuren fouten in de facturatie.
U merkt het al: bij productieplannen die regelmatig wijzigen komt u er met de klassieke ERP-systemen niet uit. Een ERP-systeem voor projectmatig werkende productiebedrijven is hierbij onmisbaar!

ERP software

Waarom kiezen voor een ERP-systeem voor projectmatig werkende productiebedrijven?

Projecten kunnen halverwege wijzigen, ze volgen elkaar op en lopen vaak door elkaar heen. Een ERP-systeem voor projectmatig werkende productiebedrijven houdt over de ganse lijn inzicht, overzicht en controle. Het stuurt bij waar nodig. Het systeem werkt rond 3 peilers:

Projectplanning

Materialenplanning

Recourceplanning

Alle partijen van bij de offerte t.e.m. de oplevering zijn betrokken bij het systeem

Er komt een tussentijdse extra bestelling, de productie moet worden opgevoerd. Dit heeft ingrijpende gevolgen: u moet meer grondstoffen voorzien, er moeten extra medewerkers aangeworven worden en misschien moet een niet zo dringend project even naar achter geschoven worden.

Een leverancier laat weten dat hij niet op tijd kan leveren. Het gevolg is dat die bepaalde productie stil ligt, maar u kunt wel al een volgend project opstarten, machines moeten worden omgebouwd, u heeft andere profielen van werknemers nodig, uw logistiek en vervoer moeten anders worden ingepland.

Wat doet uw projectgericht ERP-systeem zoal?

  • Alle medewerkers krijgen real time informatie op hun scherm te zien, in functie van hun rol in het hele proces. Het is niet altijd nodig om rapporten te trekken.
  • Aankoopplanning verloopt optimaal.
  • Project- en productieplanning verlopen optimaal.
  • Het systeem werkt nauw samen met PCM/CAD, tijdsregistratie en accounting.
  • Er wordt ongehinderde en correcte informatie uitgewisseld.
  • Alle nodige documenten en certificaten worden correct opgesteld.
  • Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk.

Efficiëntere bedrijfsvoering

Specifieke wensen van de klant zijn haalbaar

Optimale aankoop-, project- en productieplanning

Optimale bezettingsgraad (zowel machines als human resources)

Optimale changemanagement

Oplevering gebeurt op tijd

Hogere klantentevredenheid

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest