+32 (0)52 57 88 44

Configure to Order: een stappenplan voor maakbedrijven

Mijn klanten vragen om steeds meer maatwerk, mijn productie moet flexibeler, de doorlooptijd van mijn productie moet korter en ik kan de klantvraag maar moeilijk voorspellen. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de markttrends die spelen in industrie 4.0. Het zijn helaas ook voorbeelden die horen bij het Engineer-to-Order proces (ETO). Een werkwijze die niet meer past in de huidige tijd. Het Configure-to-Order proces (CTO) daarentegen sluit veel beter aan bij de markttrends van nu! Maar wat houdt Configure to Order eigenlijk in? Wat levert het op? En welke valkuilen zijn er eigenlijk wanneer je overstapt op een Configure-to-Order gedreven proces? Je leest het in deze blog.

Engineer to Order: per klantorder ontwerpen en produceren

ETO is het orderproces waarbij bedrijven per klantorder het product ontwerpen, engineeren en produceren. Dit wordt gekenmerkt door het complexe verkoopproces, een grote vrijheid voor klantspecifieke oplossingen en lange doorlooptijden. CTO betekent ook wel ‘configureren op bestelling’. Dit proces richt zich op orders samenstellen en assembleren uit bestaande bouwstenen. Opnieuw engineeren is hiermee verleden tijd. Deze bouwstenen geven de mogelijkheid om een klantspecifiek product te ontwerpen die bekend zijn binnen het primaire proces. Dit resulteert weer in rust en voorspelbaarheid.

BEWERKT - Projectplanning

Om de eerder benoemde uitdagingen van ETO aan te pakken, stappen dan ook steeds meer productiebedrijven over op het CTO-principe. CTO levert namelijk ook een belangrijke bijdrage aan de ketenintegratie. Binnen CTO blijft het mogelijk om binnen bepaalde kaders te voldoen aan specifieke klantwensen, waardoor de unieke waarde als productiebedrijf gewaarborgd blijft. CTO brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo is het allereerst minder foutgevoelig, omdat de processen vaak herhaald worden. Er vindt een verkorting plaats in de levertijd van de producten. Doordat de engineeringsfase gereduceerd wordt, is er kostbare tijd bespaard en is levertijd vooral afhankelijk van de tijd die de productie in beslag neemt. Daarnaast levert CTO ook een kostenbesparing op, omdat de engineer niet iedere keer opnieuw een ontwerp hoeft uit te tekenen. Tot slot zorgt CTO ervoor dat de kwaliteit van jouw producten aanzienlijk stijgt.

Wat is nu het gevaar van ETO?

Het kan zijn dat je denkt: ik werk al jaren met het ETO-principe, waarom zou ik hiervan afwijken? De volgende punten geven een indruk van het addertje dat onder het gras ligt bij ETO:

Frustratie

Het ingewikkelde offerteproces werkt als een sneeuwbaleffect door de gehele supply chain. Er worden verkeerde samenstellingen verkocht wat zorgt voor onnodig veel contact en wrijving tussen Sales, Engineering en Productie. Kortom, veel frustratie.

Lange doorlooptijden

De klant is natuurlijk nauw betrokken bij het hele proces. Dit betekent continu contact tussen de klant, Sales en Engineering. Is het ontwerp niet goed? Terug naar de tekentafel. Het gevolg? Weken vliegen voorbij en de productie is nog niet eens begonnen.

Te weinig tijd voor innovatie

Er is géén tijd om te focussen op wat engineers het liefst doen: R&D. Productontwikkeling en innovatie staan dus stil. Mede door het constant engineeren van andere producten is kennisoverdracht en het behalen van concurrentievoordelen lastig.

Doorlooptijden2

En wat is nu het succes van CTO?

Zodra het proces van CTO bij jouw productiebedrijf is geïmplementeerd, zijn de voorgaande addertjes te weerleggen. Dit weerspiegelt onder andere het succes van CTO:

Iedereen weet waar hij aan toe is

Verkopers stellen altijd het juiste product samen. Offertes voor de meest complexe machines en installaties kloppen altijd. Géén langdurig contact meer en géén frustraties.

Zeer korte doorlooptijden

Enkel en alleen de klant is betrokken bij het eerste contact met Sales. De klant en Sales configureren de perfecte klantbehoefte. Met direct een foutloze offerte, stuklijst én bouwtekening. De productie volgt direct.

Tijd voor een innovatieslag!

Door het pre-productieproces te automatiseren is er eindelijk tijd voor R&D. Engineers kunnen hun innovatiedrang laten spreken en productoplossingen ontwikkelen die jouw als bedrijf écht verder helpen.

Stappenplan om met een CTO-gedreven proces te gaan werken

Het overstappen van een ETO-naar een CTO-gedreven bedrijfsproces klinkt misschien ingewikkeld. Maar wanneer je de juiste stappen neemt, is het ook voor jouw maakbedrijf mogelijk deze transitie te maken. In het kort ziet het stappenplan er concreet als volgt uit:

  1. Kies een partner die de markt begrijpt;
  2. Weet wat het voor jouw organisatie betekent;
  3. Bouw in modules;
  4. Maak iemand verantwoordelijk voor de standaard;
  5. Hanteer een Product Configurator als basis;
  6. Combineer Marketing, Sales & Engineering tijdens je CTO overstap;
  7. Verbind de keten.

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest

Share This