5 redenen om vandaag nog te starten met ERP-software!

Veel maakbedrijven zijn enorm druk. De economie draait op volle toeren en de vraag naar de producten en diensten blijft maar stijgen. Dat is mooi! Voor veel maakbedrijven die hun kritische bedrijfsprocessen nog niet (volledig) of deels geautomatiseerd hebben, is er dan ook geen reden om op zoek te gaan naar een ERP-systeem. Het gaat immers goed! Toch zijn er nog genoeg redenen om vandaag nog te beginnen met het automatiseren van je bedrijfsprocessen.

1. Hogere efficiëntie én effectiviteit

ERP-software ondersteunt de verschillende kritische bedrijfsprocessen binnen je bedrijf. Doordat een ERP-systeem alle bedrijfsprocessen bundelt, heb je volledig inzicht in de hele organisatie. En dat op elk gewenst moment. Inzicht in de organisatie is enorm belangrijk. Want als er op kritische punten iets niet goed gaat, merk je dat in de hele organisatie. Met behulp van ERP-software krijg je inzichtelijk waar het in de organisatie beter kan. Hierdoor wordt de workflow geoptimaliseerd, wat resulteert in een verhoogde effectiviteit en efficiëntie van werknemers en daarmee van je bedrijf

2. Bespaar kosten

Waar een ERP-systeem binnen de organisatie voor overzicht en een hogere efficiëntie en effectiviteit zorgt, zorgt het ook voor een kostenbesparing. Doordat je zo goed inzicht hebt in de organisatie, is het duidelijk waar je kosten kunt besparen. Krijg bijvoorbeeld duidelijk inzichtelijk hoeveel voorraad benodigd is en koop hier op in. Zo voorkom je dat je teveel van een product of grondstof inkoopt. Hierdoor zullen de opslagkosten verlagen.

3. Alle informatie op één plek

Een ERP-softwarepakket is een overkoepelend systeem dat alle informatie uit de organisatie op één plek bundelt. Hierdoor zijn alle gegevens van de verschillende afdeling altijd beschikbaar, wanneer je maar wilt. Hiermee voorkom je dat er verschillende eilandjes binnen de organisatie ontstaan en dat je op een gegeven moment niet meer weet waar je moet zoeken. Alle medewerkers hebben toegang tot de juiste informatie. Voor het voortbestaan van een organisatie is het ook erg belangrijk dat verschillende medewerkers bij kritische bedrijfsinformatie kunnen als dat nodig is.

4. Integratie met andere softwarepakketten

Naast ERP-software hebben veel maakbedrijven ook baat bij andere software in het productieproces. Denk hierbij aan software als een boekhoudprogramma, CAD, CAM, PDM, PLM, ect. De meeste ERP-systemen tellen talloze koppelingen met andere softwarepakketten. Dit is belangrijk om efficiënt en foutloos te kunnen werken. Niemand heeft immers zin om informatie uit het ene pakket over te tikken in het andere pakket met de kans dat er fouten gemaakt worden.

5. Een betere interne communicatie

Door het gebruik van ERP-software binnen de organisatie, werken verschillende afdelingen makkelijker met elkaar samen. Wanneer alle informatie inzichtelijk is door de hele organisatie heen, werken afdelingen naast elkaar in plaats van langs elkaar. Medewerkers hoeven niet meer te wachten op informatie die ze normaal gesproken van collega’s moeten krijgen. Het antwoord is namelijk te vinden in het ERP-systeem. Het gebruik van een ERP-systeem bevordert hiermee de interne communicatie.

Weten welke voordelen ERP-software voor jouw maakbedrijf kan opleveren?

De specialisten van Trivest Software Group komen graag vrijblijvend langs om een kennis te maken en de mogelijkheden door te spreken. Een afspraak inplannen? Dat kan! Vraag een demo aan via de knop of neem contact op met één van onze specialisten via +32 (0) 52 57 88 44. Nu alvast meer weten over onze software? Bezoek dan de informatiepagina van Ridder iQ, Ridder iQ Slim of Proteus.