Nieuwe naam, zelfde DNA

Zele – Ridder Data Systems uit Zele gaat voortaan door het leven als Trivest Software Group bvba. Voor de huidige klanten van de ERP-specialist verandert er niks. Zij blijven genieten van de hoge service en expertise die ze gewend zijn. Wel zal het portfolio uitbreiden met ook de softwareprogramma’s Plan de Campagne van Bemet, Proteus en Trimergo T2. Zij bundelen hun krachten samen om digitalisering naar het volgende niveau te brengen.

 

Software van een maakbedrijf voor een maakbedrijf

Dat Ridder Data Systems ontstond op de werkvloer, heeft altijd het verschil gemaakt. Het maakt dat het ERP-pakket Ridder iQ en zijn kleine broer Ridder iQ Slim perfect op de noden van de maakindustrie zijn afgestemd. Nu digitalisering overal hoog op de agenda staat, werd het tijd voor de volgende stap. Managing director Gregory van Gils vertelt wat die inhoudt: “We zochten de sterkte van een pure softwaregroep, gepokt en gemazeld in de maakindustrie. Daarom maken we sinds 1 januari deel uit van de Trivest Software Group, waar ook Bemet, Proteus en Trimergo toe behoren. Vier complementaire bedrijven die elk vanuit hun eigen ERP- en CAD/CAM-oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan de evolutie van de andere partners.”

 

Van ERP-specialist naar complete IT-oplossingen

Zowel Bemet als Proteus en Trimergo bestrijken enkel de Nederlandse markt. “Om de sterkte van de groep ten volle uit te spelen, zullen we ook de andere ERP- en CAD/CAM-pakketten vanuit Zele aanbieden aan de markt. De naamsverandering naar Trivest Software Group is dan ook een logisch gevolg. Zo willen we stap voor stap transformeren van ERP-specialist naar een softwarebedrijf met complete IT-oplossingen voor de maakindustrie. Zonder in te boeten aan de waarden die ons tot hier gebracht hebben: flexibiliteit, op de leest geschoeide software en service zullen blijven centraal staan. De Ridder iQ specialisten blijven allemaal op post, maar we zullen ook in andere sectoren onze expertise uitbreiden. Hoe een maakbedrijf in elkaar zit en welke eisen dat met zich meebrengt qua stuklijsten, aansturing, calculatie … dat zit ons in de vingers.”

 

Synergie uitspelen

Dat er muziek in deze synergie tussen softwarespecialisten zit, zal weldra blijken. De softwareontwikkelaars van de vier partners zijn momenteel druk in de weer met het uitbouwen van een overkoepelend webgebaseerd platform. “We willen meer doen dan alleen het pakket vergroten”, geeft van Gils aan. “We werken ook aan oplossingen om die synergie uit te spelen. Dankzij dit online platform zullen producerende en leverende bedrijven perfect met elkaar kunnen communiceren. Op die manier kan het volledige orderproces geautomatiseerd worden voor elke gebruiker van elk pakket binnen de Trivest Software Group en buiten de groep. In latere fases zullen ook externe applicaties en modules volgen, zodat de klant op termijn zelf kan uitkiezen wat hij precies nodig heeft om zijn bedrijfsvoering te digitaliseren.”