Service en onderhoud: ERP is onmisbaar

In de maakindustrie doen we waar we goed in zijn: maken. Maar tegenwoordig maken we niet alleen, we verlenen ook steeds meer diensten op de gemaakte producten. De laatste jaren heeft de dienstverlenende trend namelijk stevig doorgezet. Waar in 1995 nog meer dan 64% van de (arbeids)inkomsten in de maakindustrie afkomstig was vanuit productieactiviteiten, zal dat in 2020 totaal anders zijn. Tegen die tijd zal de dienstverlening verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van alle inkomsten.

Het belang van ERP-software

Om goede service te verlenen op geproduceerde producten, is een ERP-pakket van groot belang. Afstemming omtrent planning, afspraken en efficiënt werken zijn namelijk bepalend voor de klanttevredenheid. Of het nu gaat om ad-hoc service bij een storing, het aanbieden van servicecontracten of het inplannen van en uitvoeren van periodiek onderhoud. Al deze processen worden beheerd in een ERP-systeem.

ERP-software zorgt voor overzicht, inzicht en een hogere efficiëntie en effectiviteit. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht welke projecten en servicecontracten er lopen en welke materiaalbehoefte er is. Daarnaast is altijd realtime zichtbaar over welke capaciteit u beschikt en hoe de planning ervoor straat. Hierdoor kunt u uw medewerkers op elk gewenst moment bijsturen. Bent u druk in de weer met het verzamelen van data? Een combinatie tussen een ERP-systeem en een Business Intelligencetool vormen een perfecte combinatie als het gaat om predictive maintance.

Ridder iQ ERP-software voor service en onderhoud

De ERP-software Ridder iQ is perfect geschikt voor service en onderhoud. Dankzij het branchetemplate is Ridder iQ al volledig toegespitst op uw service en onderhoud. Met slimme service- en onderhoud modules en koppelingen sluit het pakket nog beter aan op uw praktijk.

Verder hebben we QlikSense volledig geïntegreerd in onze eigen ERP-software. Met deze Business Intelligence-functionaliteit maakt u uw beslissingen continu op basis van betrouwbare informatie. U maakt naar eigen inzicht behoefteanalyses en -overzichten. U voert ‘what if’- en cross-analyses uit en zoomt vervolgens in op specifieke oorzaken op een lager niveau in Ridder iQ en in externe systemen.

En de implementatie? Daarvoor ontwikkelden we, speciaal voor de servicebranche, een succesvolle methodiek. Onze ervaren specialisten zorgen keer op keer voor een geslaagde implementatie.

Meer weten over de ERP-software Ridder iQ?

Bezoek de productpagina, vraag een demo aan of neem contact op met ons via demo@trivestsoftwaregroup.be of +32 52 57 88 44