Van stagiair tot werknemer!

Op 11 maart 2019 begonnen 2 laatstejaarsstudenten ‘Master Handelswetenschappen’ met afstudeerrichting ‘Management en Informatica’ aan hun eindstage bij Trivest Software Group. Bavo Vandekeere (24) en Breght De Witte (22) blikken terug op 11 leerrijke weken.

 

Na zijn opleiding Logistiek Management ging Breght voor een nieuwe uitdaging en koos voor een master opleiding Handelswetenschappen. Door zijn logistieke voorkennis besloot Breght om te kiezen voor een stageplaats rond de ontwikkelingen van ERP software. Met die insteek kwam hij bij Trivest terecht en lag zijn focus grotendeels op locatiebeheer bij KMO-bedrijven.

Bavo had voor zijn opleiding Handelswetenschappen al de Bachelor ‘International Business’ op zak. Tijdens zijn stage bij Trivest richtte hij zich vooral op de Business Intelligence tool.

Verloop van de stage

Door zich van in het begin op zelfstandige basis te verdiepen in de opleidingscursussen, werd de kennis van het pakket waarmee ze zouden gaan werken sterk bevorderd. Na enkele weken zat de routine er al goed in en kwam hun gedrevenheid al heel snel naar boven. Zelfstandig werken, mee naar oplossingen zoeken, een eigen inbreng hebben, research doen… waren zaken waarvan beiden geen schrik hadden.

Breght: “Het meeste hebben we geleerd door met de consultants mee te gaan naar klanten. Zo zag je hoe verschillende bedrijven elk op hun manier te werk gaan met ERP software.”

“Aan klantenwensen werken die direct resultaat opleverde, vond ik het meest motiverende,” vult Bavo aan.

“Niet alleen het zelfstandig werken en het uiteenlopende takenpakket is interessant, ook de sfeer binnen het bedrijf is fantastisch. Een relatief kleine groep waar de samenhorigheid sterk aanwezig is.” besluiten beiden.

Contract op zak

Door de sterke groei van Trivest en een uitmuntende stage, werd er al snel besloten om beide stagiairs een voorstel te doen om na hun masteropleiding aan de slag te gaan bij Trivest.

We zijn dan ook heel erg blij te melden dat beiden hun contract getekend hebben en half augustus zullen starten. Bavo gaat aan de slag als BI consultant Ridder iQ en Breght zal Proteus ERP implementeren als Business Consultant.

 

.