Winstmarge maakindustrie onder druk in tijden van hoogconjunctuur

Tijdens de Avond van de Maakindustrie op 13 maart presenteerde ABN AMRO in samenwerking met de organisatie een onderzoek naar de ontwikkelingen van de omzet en winst van de Nederlandse maakindustrie in 2018. Hoewel onze maakbedrijven tijdens de hoogconjunctuur in 2018 een forse omzetstijging realiseerde, heeft dit bij ruim een derde van de bedrijven niet geleid tot hogere winstmarges. Uit het onderzoek blijkt dat de gestegen personeelskosten (62 procent) de belangrijkste oorzaak zijn.

Het rapport laat ons zien dat 36 procent van de MKB-bedrijven er vorig jaar niet in kon slagen de winstmarge op peil te houden. Veel ondernemers hadden extra personeel nodig om te voorzien in de stijgende vraag. Dit personeel is aanzienlijk duurder geworden. Waar de loongroei voor vast personeel met 2,4 procent nog wel mee viel, was de loongroei voor uitzendkrachten maar liefst 6,2 procent. Daarnaast liepen de personeelskosten door overuren en meer verzuim en uitval verder op. Een vijfde van de bedrijven die de marge zag verslechteren, noemt een te hoge druk op het personeel als oorzaak.

Hogere arbeidsproductiviteit voor gezonde winstmarges

Uit het rapport blijkt dat bedrijven die de marges wel op peil houden, meer investeren in het trainen en opleiden van medewerkers. Dit heeft een positief effect op de arbeidsproductiviteit, omdat ze meer produceren met hetzelfde aantal medewerkers. Hierdoor hoeft men geen extra loonkosten te maken. Verder hebben het uitbesteden van werk aan lagelonenlanden en het aanbieden van diensten (bijv. trainingen of service) naast de productie ook een positief effect op de winstmarge.

Digitalisering en robotisering stimuleren de arbeidsproductiviteit

Voor een gezonde winstmarge is het volgens ABN AMRO cruciaal te investeren in een hogere arbeidsproductiviteit. Naast training van het personeel, zijn robotisering en digitalisering daar noodzakelijk voor. Zowel robotisering als digitalisering zorgen ervoor dat maakbedrijven efficiënt, foutloos en kostenbesparend kunnen werken. Waar robotisering logischerwijs het inzetten van robots behelst, ligt dat bij digitalisering wat anders. Er zijn verschillende oplossingen die digitalisering van het productieproces ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan ERP-software.

Met ERP stroomlijnen maakbedrijven bedrijfsprocessen en brengen zij administratieve, financiële, logistieke én productieprocessen onder in één systeem. Hierdoor is kritische bedrijfsinformatie altijd en overal digitaal inzichtelijk. Inzicht dat nodig is voor onder andere het behouden van grip op de bedrijfsprocessen, doorlooptijden, voorraadkosten en de servicegraad. De toepassing van ERP maakt organisaties dus effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler. Zaken die een positief effect hebben op de arbeidsproductiviteit. Ook al zijn er meerdere andere oplossingen of apps die digitalisering ondersteunen, ERP-software biedt een solide basis waarop eventuele aanvullende oplossingen aangesloten kunnen worden. Een basis waarop ieder maakbedrijf kan bouwen die een stap wil maken richting een gedigitaliseerde werkomgeving waarin arbeidsproductiviteit gestimuleerd wordt.

Meer weten over wat ERP voor uw maakbedrijf kan betekenen?

Ontdek Ridder iQ ERP-software  binnen Trivest Software Group. Deze ERP-software is ontwikkeld vanuit de praktijk vóór de praktijk, waardoor een perfecte fit ontstaat tussen het systeem en uw bedrijfsprocessen. Klanten van Ridder iQ behalen o.a. een hogere efficiëntie en arbeidsproductiviteit, doorlooptijdsverkorting en kostenbesparing. Bezoek de productpagina van Ridder iQ of Ridder iQ Slim. Onze specialisten staan natuurlijk ook altijd voor u klaar op +32 (0) 52 57 88 44 of info@trivestsoftwaregroup.be