+32 (0)52 57 88 44

CAD/CAM

De software cad/cam bestaat al heel lang. Van zodra men met computers producten ging uittekenen en produceren, was cad/cam software niet meer weg te denken uit de maakindustrie. Nu, zovele jaren later staat deze software op een heel hoog niveau. Praktisch voor elk type van onderneming bestaat er wel een cad/cam software pakket. Hoe ver u voor uw onderneming hierin gaat, dat bepaalt u zelf.

Cad/cam software Imos IX voor interieur- en meubelmakers

Deze software is speciaal gericht op bijvoorbeeld binnenhuisinrichters, meubelfabrikanten, standenbouwers of winkelinrichters. Het gebruikt hiervoor bijvoorbeeld AutoCAD en Microsoft SQL Server., wat gekende applicaties zijn. Deze software laat u toe om meubelen of projecten uit te tekenen, op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren aan uw klanten en ze vervolgens uit te werken in uw productieafdeling. Inkooplijsten, boorpatronen of zaaglijsten worden hiervoor automatisch door de cad/cam software aangemaakt.

Alphacam: hét cad/cam software voor 3-, 4- en 5-assige bewerkingen.

Alphacam is een software die alle CNC machines aanstuurt, en dit zowel voor de hout-, steen-, kunststof- of metaalsector. U maakt uw ontwerpen en 2D of 3D tekeningen in Alphacad en vervolgens stuurt Alphacam al uw machines aan. Het voordeel van deze software is dat het tegelijkertijd meerdere machines kan aansturen.

TopSolid: uw cad/cam software voor frezen, draaien en frees-draaien

Dankzij deze software voor cad/cam hoeft u in uw werkplaats niet telkens over te schakelen van de ene naar de andere toepassing. Zowel het ontwerp als het uitwerken van zeer specifieke en ingewikkelde ontwerpen worden door TopSolid beheerd. Efficiëntie staat ook bij TopSolid bovenaan het lijstje.

TopSolid Wood: een doorgedreven software voor cad/cam

Zeer ingewikkelde constructies en ontwerpen in de houtindustrie worden door deze software beheerd. Dit is het neusje van de zalm voor uw zaak. Uw klanten krijgen een realistische visualisatie van het project te zien. U beschikt over mogelijkheden van ontwerp, tekeningen en volledige nestingen. Hierdoor werkt uw onderneming nog efficiënter.

APM+ biedt volledige informatie tijdens uw productieproces

Deze software informeert u hoe een product zo efficiënt mogelijk geproduceerd kan worden. Het systeem bevat nuttige informatie die altijd door iedere betrokkene kan geraadpleegd worden. In elke fase van de productie wordt de desbetreffende informatie verstrekt. Zo kan iedere operator bijvoorbeeld certificaten, informatieteksten of foto’s opvragen die nodig zijn om zijn werk optimaal uit te voeren.

Gepersonaliseerde cad/cam

De behoeften van uw onderneming verschillen voor een groot deel van die van de onderneming naast u. Daarom wordt cad/cam bijna volledig gepersonaliseerd. Het installeren van een nieuw cad/cam systeem verloopt niet zomaar. Er wordt grondig over nagedacht en het systeem wordt volledig afgestemd op de werkwijze binnen uw onderneming. Zo komt u precies tot die software die uw productieproces optimaliseert. Uiteraard is gebruiksvriendelijkheid van het systeem ook belangrijk. Iedere betrokken werknemer moet namelijk op zijn niveau zo efficiënt mogelijk met de software kunnen omgaan.

Met cad/cam software bent u een vooruitstrevend ondernemer

Cad/cam geeft u niet alleen inzicht in wat uw onderneming op dit moment doet. U kunt bijvoorbeeld ook prospecties, aankomende bestellingen of toekomstige aankopen voorzien dankzij deze software. Zo komt u zo weinig mogelijk voor verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan efficiënt toeleveringsbeheer, het just-in-time principe. Of denk aan nestingen software die zorgt voor veel minder afval in materiaal. Ecologisch verantwoord produceren gaat hand in hand met financiële voordelen voor uw onderneming. Beide staan hoog in het vaandel bij vooruitstrevende ondernemers en zijn tegelijkertijd een prachtig verkoopargument naar uw klanten toe.

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest