+32 (0)52 57 88 44

Alphacam

Alphacam

OPTIMALE AANSTURING VAN UW CNC MACHINE

Bewerkt u hout, kunststof, steen of metaal met een CNC machine, dan biedt Alphacam u de beste ondersteuning voor uw productie. De CAM-software vereenvoudigt de stap van ontwerp naar productie en is gericht op de aansturing van eenvoudige tot complexe 3-, 4- en 5-assige bewerkingen op CNC machines. Met Alphacam kunt u rekenen op een maximale productiviteit, betrouwbaarheid én flexibiliteit.

VOOR ALLE CNC MACHINES

Alphacam is machine-onafhankelijk; de software kan ieder fabricaat en type CNC machine aansturen. Beschikt u bovendien over meerdere CNC machines van verschillende fabricaten, dan kunt u deze met Alphacam centraal aansturen. Het werken met aparte software voor iedere machine is hierdoor verleden tijd.

BRANCHE-SPECIFIEK

Iedere branche is uniek en kent zijn eigen terminologie en werkmethoden. Vandaar dat er voor de branches metaal, hout en/of kunststof, metaal en steen en/of marmer een eigen Alphacam pakket beschikbaar is.

DE ALPHACAM SOFTWARE

Gebruiksgemak is een van de redenen dat Alphacam de industriestandaard is voor het aansturen van CNC-machines. Alphacam beschikt over zowel CAD- als CAM-functionaliteit. U kunt zelf een tekening maken in Alphacad, maar u kunt ook 2D en 3D  tekeningen van allerlei andere CAD-pakketten in de software importeren; zowel draad- en vlakmodellen als volumemodellen (solids). Vervolgens kunt u deze tekeningen op allerlei manieren bewerken en automatisch de juiste gereedschappen en gereedschapsbanen toekennen. Door de handige interface is de omzetting van CAD naar CAM zeer eenvoudig.

 

POSTPROCESSOR

Met de hedendaagse concurrentie is het erg belangrijk dat u het maximale uit uw machine kunt halen. Optimale efficiëntie bereikt u door een perfecte link tussen Alphacam en uw CNC-machine, door middel van een postprocessor. Wij hebben voor een zeer groot aantal machines postprocessoren beschikbaar. Bestaat er nog geen postprocessor voor uw specifieke machine, dan kunnen wij deze voor u ontwikkelen. Met de kennis en ervaring van onze CAD/CAM-afdeling zorgen wij zo voor een optimale CNC-output, waardoor u met Alphacam een maximaal rendement en een zo hoog mogelijke kwaliteit behaalt in een zo kort mogelijke tijd.

NESTING

Alphacam is beschikbaar in verschillende versies, afhankelijk van uw branche, toepassing en machine(park). Standaard vindt u in alle versies van Alphacam uitgebreide nesting functionaliteit. Zowel voor rechthoekige als vrije vormen berekent de software de meest optimale plaatindeling. Naast vormen kunt u ook complete tekeningen of NC-banen nesten. Uw nestlijsten kunt u bovendien opslaan voor hergebruik. U zorgt zo op de meest efficiënte manier voor een optimale inzet van uw materiaal.

Alphacam

SNELLE IMPLEMENTATIE

Wanneer u kiest voor Alphacam, installeren wij de software en postprocessor(en) voor u en testen deze uitgebreid. Na een korte basistraining kunt u direct met de software aan de slag. Eventuele vervolgtrainingen op diverse gebieden behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Onze Alphacam specialisten begeleiden u actief bij de inzet van de software binnen uw bedrijf en staan voor u klaar wanneer u op enig gebied ondersteuning wenst.

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest