+32 (0)52 57 88 44

ERP Systeem

Een perfecte planning in uw productie, met de daarbij horende administratieve afhandeling, is het hart en het succes van uw onderneming. Uw klanten wensen volgens afspraak de bestelde goederen geleverd te krijgen. Uw leveranciers moeten in lijn met de planning aangestuurd worden. En bovendien moet uw boekhouding en uw interne administratie zo vlot mogelijk verlopen. Terwijl men vroeger voor al deze afzonderlijke bedrijfsprocessen verschillende software gebruikte, wordt dit nu beheerst door één programma: uw ERP systeem.

 

Wat mag u verwachten van uw ERP programma?

 

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Uw ERP programma integreert alle software binnen uw bedrijf. Van aankoop van grondstoffen over werkplanning naar productie, administratie en facturatie gebeurt door ERP. U heeft op elk moment een realtime overzicht in al de domeinen van uw bedrijfsprocessen. Het maken van werktekeningen en het aansturen van CAD/CAM machines gebeurt vlekkeloos via uw ERP programma. Verslagen, lijsten en rapporten worden accuraat aangemaakt, zodat u altijd de laatste stand van zaken voorhanden heeft. ERP maakt uw bedrijf overzichtelijk en transparant voor alle betrokken partijen. Zo kunnen bijvoorbeeld uw klanten rechtstreeks in uw programma kijken wat de status is van hun orders of welke voorraad u voor hen ter beschikking heeft. Uw afdeling boekhouding heeft inzicht in de productie en de klantgegevens. De personeelsdienst heeft een overzicht van de uurroosters en gepresteerde uren. Uw afdeling sales weet hoe het staat met de betalingen van hun klanten. Medewerkers van het onthaal hebben de nodige gegevens over klanten die ze op bezoek krijgen. U geeft aan elke medewerker de nodige toegangen om zijn of haar werk efficiënt te kunnen uitvoeren. En u als bedrijfsleider heeft een totaaloverzicht over het gehele programma ERP. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden van uw ERP programma.

 

Gebruiksgemak staat voorop

 

Uw ERP programma is pas voor 100% efficiënt als elke betrokken persoon er makkelijk, regelmatig en correct mee werkt. Zo kan bijvoorbeeld elke medewerker zijn schermen indelen naar eigen inzicht. Bij bepaalde modules bestaat er de mogelijkheid om mobiel te werken (buiten de PC om). Wilt u een zeer uitgebreid programma, of heeft u slechts behoefte aan een eenvoudigere versie? Dit kan perfect! Het grote voordeel van een ERP programma is dat vaste gegevens zoals klanten- en leveranciersgegevens slechts één keer hoeven ingevoerd te worden. Dit voorkomt fouten en onvolkomenheden. Hoe complex het programma ook is, bij ERP begint alles bij een grote gebruiksvriendelijkheid.

 

Uw ERP programma speciaal voor uw branche

 

Wij bieden ERP systemen aan, speciaal ontwikkeld voor uw branche. Elk van deze software maakt het u mogelijk om uw bedrijfsprocessen te beheren en te verbeteren. Per branche zijn er andere vereisten en specifieke werkprocessen. Deze zijn opgenomen in de aangepaste IT-oplossingen van ERP. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse systemen die wij aanbieden en waarvoor ze kunnen ingezet worden.

Ridder iQ voor metaal en machinebouw: een compleet programma met onder meer behoefteanalyses, het opstellen van stuklijsten, voorraadadministratie en werkvoorbereiding. U kunt zelf de schermen indelen naar eigen inzicht en dynamische velden toevoegen.

Ridder iQ Slim voor plaatbewerking: een afgeslankte versie van Ridder iQ. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk programma dat snel operationeel is.

Proteus voor interieurbouw: met onder meer visualiseren en presenteren van uw ontwerpen, focus op B2B en B2C, webshop, aansturen van uw machines en het creëren van werktekeningen en stuklijsten.

Plan-de-Campagne voor draai- en freeswerk: met onder andere werkplaatsregistratie en productieorders, het boeken van inkomende goederen en het beheren van voorraden in uw magazijn.

Trimergo voor maritiem: met onder meer planning van projecten en capaciteit, beheer van aankoop, budgetteren van de productie, het volledige productieproces en het onderhoud.

Ridder iQ voor lasconstructie: gelijkaardig aan Ridder iQ voor machinebouw. Specifiek voor deze branche is bijvoorbeeld de informatie over externe keurinstanties die u in uw ERP programma kunt opslaan.

Uiteraard is dit geen vastliggende classificatie. Er zijn talloze andere mogelijkheden en opties ter beschikking. Als u meer inlichtingen wilt over deze verschillende systemen van ERP, neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. Wij bekijken samen met u wat wij voor u kunnen betekenen op gebied van systemen ERP.

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest